0
Mi cesta

Total:£0.00

  • Tu carrito está vacio
Ver cesta
Subtotal : £0.00
Seleccionar página

Cada vegada sou més els què en aproximar-se l’estiu ens pregunteu per les taques de la pell. Perquè es formen? Com les puc fer desaparèixer? Quina diferència hi ha entre una taca i una piga? Totes són iguals? I moltes altres preguntes. En aquest blog us explicarem què són les taques, els seus tipus i què podem fer per eliminar-les o disminuir-les.

Primer de tot, què són les taques?

Les taques a la pell són el resultat d’una producción excesiva de melanina per part dels melanòcits.La melanina és un compost que fa servir la pell per protegir-se de la llum del sol. Solen produir-se per sobre exposició al sol o per desequilibris hormonals, per productes fotosensibles (com algunts medicaments), o per factors genètics. En general, apareixen al rostre, a les mans, a l’escot en dones i al cap en homes.

Per altra banda, cal recordar que el sol té un efecte acumulatiu sobre la pell, a mesura que passen els anys aprareixen les canes, les arrugues i… les taques!

Com es formen?

1)  emergents: es produeix un excés en la producció de melanina. Comencen a aparèixer  taques clares a la superficie de la pell i s’observa una pèrdua d’uniformitat.

2) visibles: La melanina es produeix i es transfereix a la superficie de la pell, cap a les capes de l’epidermis en quantitats excessives. A  més, disminueix la regeneració cel·lular. Apareixen taques visibles a la superficie de la pell.

3) permanents: Es trenca  la unió dermo-epidèrmica, quedant, els melanòcits, atrapatsen capes més profundes de la pell i això fa que la melanina s’acumuli més avall. Les taques es fan més fsoques, són més persistents i més difícils de tractar.

Tipus de taques més habituals:

Pigues: Dipòsits de melanina arrodonits, llises i de disposició no uniforme, que surten a la pell exposada al sol, sobretot en gent de pell clara.

-Nevus: Poden aparèixer ja al naixement. Són lesions benignes, però s’han de controlar.

-Lentigen: Taques petites de color marró que apareixen a qualsevol lloc i que a diferencia de les pigues no cambien de color amb l’exposició al sol.

 

Totes les taques s’han de revisar de forma periòdica i si veiem algún canvi anem al dermatòleg perquè en faci una valoració. Hem de tenir en compte els següents aspectes:

-Asimetria: Les dues meitats de la taca han de ser iguals.

-Borde: Si són irregulars, am bosques o borrosos

-Color: Si té diferents tons i són foscos, marrons i negres Tons dispersos i tacats de blau, vermell i blanc li donen un aspecto extrany.

-Diàmetre: Més grnas de 6 mm.

-Evolució: Si observem canvis en qualsevol aspecte de la taca.

 

Com podem evitar les taques?

 Els factors genèntics no els podem evitar. En general, si la nostra mare té taques, és molt probable que nosaltres també en tinguem. Alguns factors hormonals, com l’embaràs, poden provocar l’aparició de taques, que amb tractament i temps solen desaparèixer.

Per cuidar les taques solars hem de fer el següent:

-utilitzar fotoprotectors tot l’any

-Si ja tens taques  o no en tens però et surten quan prens el sol utilizar fotoprotecció 50+ per evitar que vagin  a més.

-Aplicar el fotoprotector de forma abundant i renovar-lo cada 2-3 hores mínim.

-evitar el sol entre les 11.00 i les 17.00

-Si ja tens qualsevol tipus de taques i vas a la platja, utilitza filtres físics com parasols, gorres o samarretes amb fotoprotecció.

-Utilitzar after-sun després de l’exposició al sol. Són productes que protegeixen de la fotoxidació i ajuden a protegir i regenerar la pell.

-dur a terme una exfol.liació de la pell de forma setmanal per afavorir la regenració de la pell.

-si prens medicació de forma regular, pregunta a la teva farmacia si algún és fotosensibles, com per exemple els anticonceptius orals.

-Fer una exploració de la teva pell i/o de la pell de la teva parella cada any

-Anar al dermatòleg com a mínim cada dos anys.

Com podem tractar les taques?

 Una de les formes d’eliminar les taques és a través de les tècniques de medicina estètica, combinant dues tècniques, el LED (Llum emisora de diodes) i el peeling. La llum LED regula la producción de melanina i reestructura la unió dermo-epidèrmica en un nivel profund. El peeling, com el seu nom indica, estimula la renovació cel·lular per eliminar la melanina acumulada a la superficie de la pell. Si l’estètica no ens convenç, podem utilitzar tractaments tòpics (cosmètics).

En general, podem dir que:

  1. a) L’arbutina i la hidroquinona són productes que bloquegen la síntesis de melanina i, per tant, eviten que la taca s’enfosqueixi.
  2. b) L’àcid glicòlic i l’àcid làctic (entre d’altres) produeixen un efecte peeling, és a dir, eliminen les cèlules més fosques, situades a les capes més antiques de la pell i, aquestes cèl·lules seran substituides per cèl·lules més noves i sense taques (perquè són cèl·lules amb la síntesi de melanina bloquejada).
  3. c) Estimular la síntesis de pell nova, amb productes com el retinol o la tretinoïna.
  4. d) Evitar el dany solar amb fotoprotectors i vitamina C (antoxidant).

Us posaré l’exemple de Lierac, que, inspirant-se en la combinació de les dues tècniques estètiques que acabo de comentar, ha desenvolupat un tractament dirigit a cada tipus de taca.

Es tracta de Lumilogie, compost per tres ingredients, Hexyl R que disminueix la producción de melanina (actua sobre taques emergents), lliris de mar, que impedeixen la transferència de la melanina a les cèl·lules (taques visibles) i extracte de plantatge (llantén) que reestructura la unió dermo-epidèrmica (actua sobre taques permanents).

En cas de lierac, tenim dos productes per eliminar les taques:

  1. a) Doble concentrat despigmentant (taques permanents): un concentrat de dia amb efecte aclarant i antioxidant i un concentrat de nit amb efecte peeling
  2. b) Mascareta aclarant amb acció aclarant més intensa

I, com s’aplica? El concentrat, com un sèrum sota la teva crema de tractament habitual.

I recordeu, després del concentrat de dia, cal aplicar un protector solar factor 50+ per evitar l’aparició de taques degudes a l’exposició solar.

Altres tractaments que podem utilitzar són les ampolles Glyco c de vichy, amb un potent efecte antitaques. La rutina adequada per aquest producte és la següent:

En aquest esquema no s’aprecia, però recordeu que abans de iniciar la rutina de dia i la nit, cal fer una bora neteja. Després, podem usar Minéral 89 per reforçar la pell i preparar-la per l’exposició a l’exposoma. Un cop acabada la rutina de dia, no oblideu el solar antitaques, que us protegirà de les taques degudes a l’exposició solar. Com podeu veure a l’esquema, les ampolles Glyco C les posarem a la nit, pel seu efecte peeling despigmentant.

Existeixen altres productes despigmentant i altres protectors solars, de línies per pells sensibles, com , La Roche Posay, etc.

I com sempre us dic, no us quedeu amb dubtes, veniu i pregunteu tot el que necessiteu. A les farmàcies Forés del Ruste i Huguet Hiugueras  us esperem!

https://www.thehour.com/news/article/13-photos-of-skin-spots-and-what-caused-them-14368584.php