0
Mi cesta

Total:£0.00

  • Tu carrito está vacio
Ver cesta
Subtotal : £0.00
Seleccionar página

Hola a tots!

A finals de l’hivern i principi de primavera el cos necessita defenses per recuperar-se dels mesos freds. A més, de vegades ens troben decaiguts i sense ganes de fer coses, és l’astènia primaveral. En aquest blog us ensenyem quins productes naturals us poden ajudar a millorar les defenses. En el següent parlarem de l’astènia.

En primer lloc, un dels productes estrella per estimular les defenses és l’Orenga (“Origanum     vulgare”) té com a principis actius el timol i el carvacrol amb propietats bactericides i fungicides i es troben en quantitats elevades en l’oli d’orenga.  Aquest oli té propietats expectorants i ens ajuda a eliminar les mucositats del  tracte respiratori. A més a més, la suma de la seva capacitat antiespasmòdica i bactericida el fan molt útil com antitussigen en processos infecciosos com la bronquitis.

Destaquem també el Romaní (“Rosmarinus officinalis”) que ajuda el funcionament del sistema immune pel seu efecte antiviral i antioxidant, activa alguns enzims de detoxificació de la fase II del fetge que tenen un important paper en la depuració de cèl.lules bacterianes i els agents virals.

L’Olivera (“Olea europea”) té acció antimicrobiana; el seu compost actiu és la oleuropeïna amb propietats fungicides, bactericides i antivirals. S’ha demostrat que els extractes de fulles d’olivera inhibeixen molts microorganismes com el virus de l’herpes i el de la grip A. També s’ha demostrat que un altre dels seus components, la vaquelina té efectes reductors sobre la febre. 

El Zinc és important per la funció immunitària ja que actua sobre el timus i els glòbuls blancs ajudant  que el sistema immune produeixi més cèl.lules i més anticossos per combatre les infeccions. 

Segons els estudis, l’ús de probiòtics (lactobacillus) en nens, disminueix  en un 50% la incidència dels símptomes del refredat i la grip: en concret la febre, la secreció nasal i la tos (revista pediàtrics).

La vitamina C augmenta la funció dels leucòcits, la formació d’interferó i l’activitat dels anticossos. Els suplements rics en vitamina C com l’acerola també contenen polifenols ( com bioflavonoids i antocians), alguns minerals (magnesi, potassi, ferro, calci) i vitamines del grup B. Aquests compostos ajuden que l’organisme pugui fer un ús òptim de la vitamina C i actuen de manera sinèrgica amb ella.

L’Equinàcia  (“Echinàcia angustifòlia” i  “Echinàcia purpúrea”) estimula la funció del sistema immune pels següents mecanismes: augmenta la producció de leucòcits, estimula la seva activitat ipotencia la producció de compostos immunoestimulants  (per exemple l’interferó).

El Pròpolis és un potent antisèptic amb el què les abelles cobreixen les parets del rusc  per combatre els bacteris, els virus i els fongs. En humans té com a efecte la reducció de les infeccions de les vies respiratòries superiors. Per exemple, segons un estudi amb 50 pacients, en nens tractats amb extracte de pròpolis desapareixien els símptomes del refredat  molt més ràpidament que en el grup control. També té efectes inhibidors sobre el virus de la grip i és efectiu per prevenir-la. Ens aporta flavonoids (pinocembrina, galangina i crisina) que potencien l’absorció de la vitamina C.

En un altre estudi sobre 451 pacients, suplementats amb Vitamina E (200ui/dia), es va observar un efecte protector d’aquesta vitamina davant les infeccions del tracte respiratori superior en el  tractament del refredat.

Així que… no deixis caure les teves defenses: la primavera amb energia!!!

Apropa’t a Farmàcia Forés o a Farmàcia Huguet i t’ajudarem amb qualsevol dubte que tinguis. Sempre amb tu, sempre al teu servei!

Fonts: Sociedad Española de Fitoterapia i Fitoterapia.net