0
Mi cesta

Total:£0.00

  • Tu carrito está vacio
Ver cesta
Subtotal : £0.00
Seleccionar página
Lactància materna

Primer de tot, felicitar a totes aquelles mares que s’acaben d’estrenar o que estan a punt de fer-ho. Quan ens que quedem embarassades, una pregunta que solen fer-nos és quina és la millor alimentació pel nostre fill. La resposta és senzilla: la llet materna. Tot i així ens sorgeixen molts dubtes: serè capaç d’alletar-lo? Tindré prou llet? I si no augmenta de pes?…  Sabem que molta d’aquesta informació la buscareu per internet, per tant, en aquest blog hem pensat a donar-vos fonts fiables on trobar aquella informació que necessiteu:

  1. Pàgina de l’Asociación Española de Pediatría, us recomano que entreu a l’àrea de lactància materna:

-Aquí trobareu tot tipus d’informació:

-si voleu documents “més científics”sobre lactància, entre a l’apartat “ Documentos sobre lactancia materna”. Hi trobareu des de documents i declaracions  de la OMS-UNICEF a estratègies i recomanacions de la lactància materna, beneficis, protocols i guies, legislació etc.

-Si voleu alguna cosa més “familiar”, us recomano l’apartat “artículos en familia” on trobareu respostes a moltes de les preguntes que us esteu fent. Per exemple, “¿El bebé se está alimentando bien?, ¿tengo poca leche?” Crec que us pot ser de gran ajuda

-Per altra banda, també disposen d’una APP sobre lactància materna que us podeu descarregar.

2.Col·legi de farmacèutics de Barcelona:: Aquí trobareu dos blocs no gaire llargs peròmolt explicatius. un primer que explica breument el funcionament del pit, com s’ha de donar el pit i com fer biberons de llet materna, malentesos sobre l’alletament i altres anècdotes, i un segon que explica se són segurs els medicaments durant la lactància?

3.La lliga de la llet de Catalunya: És la secció catalana de la Lliga de Llet Internacional

 

 

I si no podem alletar?

Fa temps em va venir una mare molt trista i desanimada perquè no podia alletar el seu fill. Li feia molt mal el pit cada vegada que ho intentava i tant el pediatre com la llevadora li havien aconsellat la lactància artificial. El seu sentiment era de ser una “mala mare” per no haver pogut alletar. Res més lluny de la realitat. Tot i que la lactància materna és el millor aliment què podem oferir al nostre fill, el fet de no poder-ho fer no us ha de fer sentir malament. No sou ni les primeres ni les últimes mares que us heu trobat o us trobareu en aquesta situació, ja sigui per manca de llet, dolor al pit, estries o clivelles als mugrons, presentar alguna contraindicació a la lactància (Cep ferres) o senzillament perquè no us veieu en cor de fer-ho.  Avui en dia, per sort, existeixen moltes varietats de llets que faran créixer sans els vostres fills. Us passo dos links de la pàgina del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona on us expliquen la lactància artificial i els diferents tipus de llets infantils que hi ha al mercat.

 

Medicaments i lactància

Una de les consultes més habituals que rebem a les nostres farmàcies és sobre si la mare pot prendre un medicament durant la lactància, ja que sovint teniu l’angoixa de si pot afectar al nadó. Hi ha pàgines web com e-lactancia que donen informació segura i veraç. En tot cas us donem quatre idees bàsiques:

-es poden prendre medicaments que es donen habitualment als nadons, ja que per la llet en rebran dosis molt inferiors a les que rebrien que si se’ls administrés directament. Aquí els exemples més clars són el paracetamol (Apiretal ®) i l’ibuprofè (Dalsy®, nurofen®)

-vacunes, medicaments administrats durant l’embaràs, que no s’absorbeixin per la pell o els sistema gastrointestinal o medicaments inhalats.

– Hi ha medicaments que són segurs i d’altres que no. En aquest últim cas, caldrà preguntar al metge què hem de fer. Sempre s’ha de  valorar bé la suspensió de la lactància, ja que normalment existeixen alternatives compatibles amb la lactància.

-Els medicaments més habituals que NO S’HAN DE PRENDRE durant la lactància són: Tetraciclines i quinolones (Antibiòtics), amfetamines, bromocriptina, medicaments pel càncer, ergotamina, liti i qualsevol tipus de drogues.

 

Si teniu qualsevol pregunta sobre la lactància o les llets artficials no dubteu a venir tant a la Farmàcia Forés-del Ruste com a la farmàcia Huguet. Us ajudarem amb la màxima professionalitat i una enorme simpatia cap al vostre nadó. A les nostres farmàcies disposem de productes per fer-vos més còmoda la lactància (discos de lactància, extractors de llet, envasos per guardar la llet, tractaments per les estries, etc.) de marques tant prestigioses com Avent, Suavinex i Lierac.

 

<a href=’https://www.freepik.com/photos/food’>Food photo created by wayhomestudio – www.freepik.com</a>

<a href=’https://www.freepik.com/vectors/baby’>Baby vector created by macrovector – www.freepik.com</a>