0
Mi cesta

Total:£0.00

  • Tu carrito está vacio
Ver cesta
Subtotal : £0.00
Seleccionar página

Ara que comença el bon temps, ens ve de gust passejar, anar a la platja, portar els nens al parc, etc. El realizar un gran nombre d’activitats a l’exterior comporta un augment de l’exposció a la llum del sol. La llum solar estimula la síntesi de la vitamina D, essencial per evitar el raquitisme i l’osteoporosi i actua en el tractament d’algunes dermatosis. També s’ha vist que estimula un bon estat anímic. Sabem, però, que una exposició excessiva al sol sense protecció pot comportar efectes perjudicials per a la salut, com poden ser cremades, al·lèrgies solars i en els casos més greus, càncer de pell. A la farmàcia disposem d’una àmplia gamma de protectors solars de Vichy, Isdin, Lierac, Avène i Acofarderm per protegir la salut de la teva pell.

Per gaudir dels beneficis de l’exposició al sol i, alhora, protegir-nos dels seus efectes nocius hem de seguir una sèrie de consells:


-Evitar sessions de bronzejat artificial amb UVA.

-Evitar les hores de màxima radiació solar (entre les 12 i les 16 hores).

-No només ens cremem a la platja. Ens hem de protegir si fem qualsevol activitat a l’aire lliure: córrer, bici, tenis, passejar, etc.

-Parar atenció a circumstàncies que comporten falsa seguretat o un risc extra: alçada, núvols, vent fresquet i terrenys que reflecteixen molt la llum solar com la neu i la sorra.
-El bronzejat no protegeix del sol.
-Portar ulleres de sol i barret, protegir els llavis amb protector labial.
-Triar el fotoprotector més adient segons el nostre fototipus (és a dir, la capacitat d’adaptació al sol que tenim). Així doncs, les persones de pell clara tindran una menor capacitat de resistir el sol que les persones de pell fosca.
-Posar-nos protector solar. El protector s’ha de posar a casa almenys 30 minuts abans d’exposar-se al sol, sobre la pell ben seca.
-Cal aplicar la quantitat de fotoprotector adequada. Només un 10% de la gent es posa el fotoprotector correctament.

  

 
-Si anem a la platja, a la piscina o bé suem molt, posar-nos un protector resistent a l’aigua, que pot ser water-resistant (actua durant més de 40 minuts després d’entrar en contacte amb l’aigua) o bé waterproof (actua durant més de 80 minuts després d’entrar en contacte amb l’aigua).
-Repetir l’aplicació del fotoprotector diverses vegades al dia i posar-ne en quantitat suficient.

-Hi ha medicaments que poden provocar reaccions a l’exposició solar. És important consultar al metge o farmacèutic.
-Els nens tenen la pell més immadura i per tant, molt més sensible al sol. No hem d’exposar-los al sol a les hores centrals del dia, usar protectors adaptats a la seva edat, posar roba amb protecció UV, ulleres i gorra i hem de renovar periòdicament el producte per evitar cremades. La pell va acumulant totes les dosis de radiació solar que rep al llarg de la vida. Com més protegim la pell dels nens menys risc de desenvolupar càncer de pell.
-Veure molta aigua per mantenir el nostre cos ben hidratat.

Com triar la fotoprotecció adequada?

En el moment d’anar a la farmàcia a comprar el fotoprotector, entre l’ampli ventall que oferim (Acofarma, Vichy, Lierac, Avène, Isdin, etc.), hem de tenir en compte una sèrie de factors per triar el més adequat a les nostres necessitats: l’índex UV, el fototipus de la pell i el tipus de filtre.
L’índex UV solar és una mitja de la radiació UV màxima a la superfície de la Terra. Aquest índex varia en funció del dia (és més alt al migdia i sense núvols) i del lloc on ens trobem (és més alt en zones equatorials). Com més alt sigui, major és el risc de dany solar. És diferència entre: exposició baixa (1-3), mitja (4-6), alta (7-9) i extrema (>;10).
Cada persona té una diferent capacitat de tolerància a l’exposició solar (Fototipus). Per tant, en funció d’aquest la resposta de la nostra pell a una mateixa exposició al sol serà diferent:

 

Fototipus Tipus de pell Reacció solar
Fototipus 1   1 Pell molt clara. Ulls blaus. Pigues. Gairebé albins. Eritema intens. Gran descamació. No es pigmenten.
Fototipus 2 Pell clara. Ulls blaus o clars. Cabell ros o pèl-roig. Reacció eritematosa. Descamació. Lleugera pigmentació.
Fototipus 3 Pell blanca (caucasiana). Ulls i cabells castanys. Eritema moderat. Pigmentació suau.
Fototipus 4 Pell mediterrània. Cabells i ulls foscos. Lleuger eritema. Pigmentació fàcil.
Fototipus 5 Morena. Tipus India, Sud-amèrica, indostànics, gitanos. Eritema imperceptible. Pigmentació fàcil i intensa.
Fototipus 6 Pell negra. No hi ha eritema, però sí bronzejat.

 

Hi ha una gran varietat de filtres solars. Es diferencien pel factor de protecció (FPS) i el tipus de substàncies que formen el filtre solar. L’FPS indica el temps que la pell es pot exposar al sol per aconseguir el mateix efecte eritematós que tindria sense protecció. Com més alt és el FPS més estona està una persona protegida del sol. Els FPS que tenen els protectors es classifiquen en: baixos (<15), mitjans (15-40) i extrem (+50). En funció del tipus de substàncies que formen els filtres solars, aquests es divideixen en:
-Filtres físics: Pólvores inerts d’origen mineral (òxid de zinc, Diòxid Titani, Mica, etc.) i impermeables a la radiació, ja que actuen per reflexió. Els seus avantatges són un ampli espectre de protecció, bona tolerància, permanència i fotoestabilitat. En canvi, no tenen gaire eficàcia front certs UVA i UVB, es degraden amb el calor i tenen una mediocre cosmeticitat.
-Filtres químics: són filtres (PABA, Benzofenonas, Mexoryl, etc.) que absorbeixen l’energia del UV i la converteixen en una altra longitud d’ona, innòcua per la pell. Tenen una bona cosmeticitat amb un alt poder d’absorció.
-Filtres biològics: substàncies (Vit A y E, aigües termals, etc.) amb capacitat d’absorbir radicals lliures i neutralitzar l’oxidació cel·lular. S’utilitzen sobretot per reforçar l’acció dels filtres minerals i químics.

I el més important de tot, posar-se el fotoprotector CORRECTAMENT. Només una petita part de la població es posa la quantitat suficient de fotoprotector i molt sovint hi ha zones del cos que no recordem de protegir: part baixa de les cames, peus, part de darrere del genoll i part interior dels braços. En el següent link podran veure com s’ha d’aplicar correctament el fotoprotector (link a pdf solars vichy).

A part dels fotoprotectors, a les persones que estan molt exposades a la radiació solar se’ls recomana preparar la pell per contrarestar les accions nocives del sol. Per exemple, les càpsules Sunnific o el sèrum preparador del bronzejat Lierac, que tenen un alt contingut en beta carotens, xantines i vitamina E entre d’altres que permeten a les cèl·lules de la pell neutralitzar els radicals lliures i reaccions d’oxidació produïdes pels UV. Aquests productes s’han de començar a prendre 15 dies abans i durant tota l’exposició al sol.

Tampoc hauríem d’oblidar que cuidar la pell per protegir-la de l’efecte del sol no hauria de ser només una rutina abans i durant l’exposició. És molt important, hidratar la pell un cop hem tornat a casa amb After-sun (Lierac, Isdin, Vichy, Acofar). Aquests productes ajuden a rehidratar la pell i inclús els Afetr-Sun de Lierac ajuden a reparar les lesions de les cèl·lules de la pell produïdes pels UV, ja que tot i utilizar fotoprotectors una part de la radiació igualment arriba a la nosra pell.
A les nostres farmàcies teníem una àmplia gamma de productes aptes per a tothom. Comencem amb la gamma bàsica dels fotoprotectors Acofarderm, que tenen un gran preu tot mantenint l’elevada qualitat que exigim als nostres productes. Vichy (gamma Ideal Soleil) i Isdin són marques amb una gran tradició en la protecció del sol i que ofereixen un gran ventall de FPS i textures perquè tothom trobi el seu fotoprotector ideal. Per les pells sensibles tenim els fotoprotectors de la casa Avène, especialitzada en pells amb problemes. Per acabar, la gamma alta la componen els solars del laboratori Lierac, que a un alt grau de protecció solar uneixen unes textures exquisides així com una elevada eficàcia antiarrugues, antitaques i reafirmant. Aprofita les nostres OFERTES!!

El sol és imprescindible per la vida i l’augment d’hores de sol a la primavera i l’estiu ens omple de felicitat, ja que ens permet gaudir de múltiples activitats a l’aire lliure. Aquesta felicitat no ens ha de fer oblidar que hem de protegir la pell dels efectes nocius del sol, abans, durant i després de l’exposició solar, per mantenir-la sana i maca com més temps millor.

Visca l’Estiu!!!.