0
Mi cesta

Total:£0.00

  • Tu carrito está vacio
Ver cesta
Subtotal : £0.00
Seleccionar página

CÓM EVITAR EL DÈFICIT DE VITAMINA D?

Moltes vegades hem sentit que hi ha una alta prevalença de dèficit de vitamina D al nostres país, tot i ser un país amb molt de sol. De fet, actualment s’estima que un 60% dels adults i quasi un 80% de les persones grans tenen dèficit d’aquesta vitamina.

 

Obtenció de la Vitamina D

La vitamina d s’obté en un 10% a través de la dieta i en una 90% per síntesis endògena a través de la pell. Aquesta síntesi endògena està induïda per la radiació solar. La disminució de l’exposició solar per un major coneixement dels efectes perjudicials de la radiació solar, l’ús de protectors solars o la falta de treballs a l’aire lliure, han provocat una disminució de la síntesis endògena, principal mecanisme de producció de vitamina D. Per altra banda, hi ha poques fonts naturals de vitamina D a la dieta ja que es troba principalment al greix d’origen animal: peix blau, rovell de l’ou, fetge, mantega o el derivats làctics sencers.

Per sones amb problemes d’absorció (celíaques, malaltia de chron), obesos, persones que prenen medicaments que poden afectar l’absorció d’aquesta vitamina o persones grans que tenen disminuïda la síntesi endògena, tenen un risc més elevat de patir dèficit d’aquesta vitamina.

Funcions de la vitamina D

La vitamina intervé en moltes funcions de l’organisme, la més coneguda, el funcionament correcte d’ossos i múscul, però també és necessària pel funcionament del sistema immunitari.

I si estem baixos?

Si tenim un dèficit de vitamina D diagnosticat, el metge prescriurà medicaments amb dosis elevades de vitamina D, són tractaments de xoc que es poden prendre diàriament, setmanal o inclús mensualment.

En el cas de persones sense dèficit de vitamina D però que volen complementar la seva dieta, existeixen suplements que contenen només vitamina D.

Consells per mantenir uns nivells adequats de vitamina D

  • Prendre el sol afavoreix la síntesi de la vitamina D, per tant, recomanem prendre el sol evitant les hores centrals del dia. Més val fer-ho diverses vegades al dia, però poca estona cada vegada.
  • Introduir a la nostra dieta aquells aliments rics en vitamina D, com el peix gras (salmó, arengades…)
  • Prendre suplements de vitamina D, sempre que s’hagi consultat prèviament el metge o farmacèutic. Aquesta vitamina s’acumula a l’organisme, el seu excés és perjudicial.

Si teniu dubtes, consulteu-nos responent el blog, a través del nostre correu electrònic o veniu a la farmàcia!!

Bibliografia

https://www.kernpharma.com/es/blog/deficit-de-vitamina-d-causas-sintomas-y-tratamiento

videos wikifarmacia

Imagen de Jill Wellington en Pixabay