0
Mi cesta

Total:£0.00

  • Tu carrito está vacio
Ver cesta
Subtotal : £0.00
Seleccionar página

Quantes  vegades hem anat a la platja, ens hem posat el protector solar i….. ens hem cremat!!!! I perquè? Doncs pot ser per diferentes raons, les més habituals són no haver-se posat el protector solar de forma adequada o, quan ens en hem tornat a posar, ho hem fet massa tard. En aquest blog us explicarem què vol dir factor 30, 50 50+ i quina és la forma correcta d’aplicar el solar.

Comencem!

Primer de tot, heu de saber que en els protectors solars podem diferenciar la protecció front els UVB, que és el SPF i la protecció front els UVA o PPD (no sempre apareix a l’envàs). Un bon protector és aquell que compleix que el PPD >=1/3 del SPF, és a dir, que la protecció front els UVA és, com a mínim, una tercera part de la protecció enfront els UVB. Per altra banda, un factor molt important en un protector, és la seva estabilitat, és a dir, el producte ha de garantir els índexs de protecció UVB i UBA entre aplicacions. El SFP d’un producte no implica que sigui estable, hi ha productes que, a la mitja hora, han perdut la totalitat de la seva protecció.

      Però, què és el SPF? És el temps de protecció al sol davant l’exposició al sol d’un fotoprotector. Per exemple, si et cremes als vint minuts d’estar al sol, amb un factor 50 retardes aquest efecte 50 vegades, i així substituïnt el 15 pels diferents factors de protección solar (5,10, 15, 30…). Quin factor necessites depèn del teu tipus de pell.

I, un cop tenim un protector adequat, com l’apliquem?

Com a guía podem fer servir la palma de la nostra mà (veure gràfic):

-En la cara i l’escot posar crema a mitja palma de la mà. Aquesta quantitat de crema la distribuïm per tota la zona i l’extenem. En el cas de la cara ho fem en petits massatges del centre de la cara cap a l’exterior i en el coll i escot en moviments verticals de dalt a baix.

-En els braços es fa servir la mateixa quantitat de fotoprotector que en el cas anterior per cada braç, s’aplica en diferents punts  i s’exten en moviments circulars de dalt a baix.

-A la zona abdominal es fa servir en cada cas una palma i mitja de crema que després d’aplicar per tota la zona s’exten en un moviment circular gran de dins cap a fora.

-A l’esquena es fa servir la mateixa quantitat que en la zona abdominal. Es una zona complicada per extendre’s la crema un mateix, així que si és posible demaneu ajuda. Si ho feu vosaltres extendre del mig cap als costats.

-En les cames, com en les zones anteriors, també s’ha d’aplicar una quantitat generosa de crema i extendre-la en moviments circulars de baix cap a dalt per afavorir la circulació de la sang.

També podem fer servir la regla del dit: per la cara i cos, una línia de longitud igual a dos dits mitjos per la cara i per cada zona del cos indicada a les imatges. En cas de l’spray, 15 pulveritzacions a cadascuna de les zones.

Recordeu que hem d’aplicar el protector uns 30 minuts abans d’exposar-nos al sol.

En el cas dels nens, s’ha de vigilar molt. Penseu que la pell dels nens no és una “pell adultaen petit” sinó que té unes característiques diferents. És una pell més sensible i més fina, per tant, cal usar  protectors adequats per la seva pell. Sabem que als nens els sol costar molt posar-se el protector, per això podem fer un joc: el joc de l’indi que consisteix en posar-se el protector a la cara com si es pintéssin com indis: una ratlla al front, una  al nas, dues a les galtes i una a la barbeta. Després extendre-ho bé i recordar posar crema també a les orelles, mans, peus i coll. Us recomanem que els poseu roba, gorra i ulleres de sol si heu d’estar estona al sol.

Com es pot veure en el següent gràfic l’aplicació en nens és molt similar a la dels adults però amb menys quantitat: a la cara l’extensió es fa en petits moviments circulars del centre cap als costats, a l’esquena també en petits moviments circulars del centre cap als costats i a les cames si ens és més fácil fem l’extensió cap avall.

També podem fer servir la regla del dit però, en el cas de nens de 6 a 10 anys la linia de crema serà de 1 o 2 dits mitjos (a cada zona marcada a les imatges) i de 7 a 10 pulveritzacions per cada zona indicada a les imatges  i, en el cas de nens menors a 6 anys, la línia de crema serà d’un dit o dit i mig per la cara i cos (a cada zona marcada) i de 5 pulvritzacions per zona, una línia de longitud igual a dos dits mitjos.

Com a resum:

-Cal fixar-se bé en les caractéristiques del protector que comprem per assegurar que l’utilitzem correctament

-La primera aplicació del dia ha de ser 30 minuts abans de l’exposició solar

-Repetir l’aplicació cada 2 horas

-Posar el protector en quantitat suficient.

-I recordar que no només ens podem cremar a l’estiu. Com es veu en el següent gràfic, hem de tenir present que reben radiacions del sol al llarg de l’any. Així que, si hem de fer alguna activitat a l’aire lliure protegim-nos del sol SEMPRE.

I, si ho fem bé, disfrutarem del sol amb salut!!!

I, per acabar, nomas recordar.vos que a farmacia Huguet Higueras i farmàcia Forés del Ruste estem per ajudar-vos.

 

 

<a href=’https://www.freepik.es/fotos-vectores-gratis/fondo’>Vector de Fondo creado por freepik – www.freepik.es</a>